11
mrt

Expositie: Rudy Volbeda

Loop gerust naar binnen om te kijken


Vanaf 1 maart expositie schilderijen van Rudy Volbeda in ‘t Warnshuus

De expositie is te zien tijdens de reguliere openingstijden van ‘t Warnshuus van 1 maart tot en met 30 april.

 

In de oude binnenstad van Utrecht is Rudy geboren. Uit een schoolrapport van 1959 blijkt dat hij goed was in tekenen. Op zijn 15de jaar kreeg hij les van de bekende Utrechtse schilder Henk Bellaard (Haagse School-stijl). Deze liet hem veel buiten tekenen.

Op zijn 18de ging hij naar Artibus, Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht, waarna hij in de reclamewereld terechtkwam. Na een loopbaan als art director/visualizer en mede-directeur van een reclamebureau is Rudy in 2006 verhuisd naar het oosten van ons land om zich te vestigen als landschapschilder.

Tegelijkertijd studeerde hij nog een aantal jaren aan de klassieke Wackers Academie in Amsterdam. En volgde enkele plein air masterclasses. Rudy exposeert regelmatig, organiseert workshops en is gastdocent bij enkele teken- en schilderverenigingen.Natuurlijke landschappen en de kleinschaligheid van ons menselijk bestaan. Dat zijn de onderwerpen waar Rudy door geboeid is.

Zijn werk herken je aan een impressionistische, vlotte penseeltoets. Hij schildert het liefst onder de blote hemel, vaak in weer en wind. Zo ontstaat spontaniteit, vitaliteit en snelheid in zijn werk, zonder zijn klassieke schildervaardigheden te verliezen.

Naar aanleiding van zijn plein air werk ontstaan vaak grotere schilderijen in zijn atelier. Hij zoekt altijd naar een bijzondere lichtval en atmosfeer.

De expositie is te zien tijdens de reguliere openingstijden van ‘t Warnshuus van 1 maart tot en met 30 april.

meer uit agenda
Expositie: Rudy Volbeda