29
jul

Filatelistenvereniging Zutphen en Omgeving


Elke maandagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur zijn wij in ’t Warnshuus aanwezig.

U kunt dan bij ons terecht voor informatie of taxatie van uw postzegels.

 

De Filatelisten Vereniging Zutphen en omstreken, kortweg FVZ e.o., is een vereniging met ongeveer 110 leden.

De toevoeging en omstreken heeft betrekking op het feit dat er enige jaren geleden een samenwerking tot stand kwam met een aantal verenigingen uit de omtrek , met name aan de overkant van de rivier. Ons logo beeldt dat uit door het gebruik van de brug als verbinding.

Hoewel de naam filatelistenvereniging doet vermoeden dat men zich alleen met postzegels bezighoudt is dat niet helemaal waar. Er is een brede interesse, ook voor ander zaken zoals ansichtkaarten en ook wel munten.

De vereniging kent een zeer actief beleid inzake de benadering van jeugdleden. Zo is er een team jeugdleiders dat zich intensief bezighoudt met de begeleiding van kinderen tijdens de buitenschoolse opvang en dat gebeurt op een groot aantal scholen in de omtrek.

Tweemaal per jaar organiseert men een weliswaar bescheiden, maar toch redelijk goed bezochte beurs. In maart vindt deze plaats in Eerbeek in het Tjark Rikscentrum en in oktober in Warnsveld in het Warnshuus. Het is zeker de moeite waard om daar als verzamelaar of als belangstellende eens een kijkje te nemen.

De clubavonden zijn een gezellige bedoening en worden gemiddeld door zo'n kleine dertig leden bezocht. Er wordt getracht iedere avond een euroveilinkje te houden en tweemaal per jaar een grotere veiling. Op zo'n avond is er voor iedereen iets te vinden, want er is een ruim aanbod aan materiaal dat regelmatig op peil wordt gehouden.

Bent u nieuwsgierig geworden kom dan eens een kijkje nemen op zo'n clubavond.
U bent daar van harte welkom.

meer uit agenda
Filatelistenvereniging Zutphen en Omgeving