Home  /  Nieuws

November 2016

Doppen sparen voor de geleidehond in

't Warnshuus

 

'T Warnshuus is al een tijdje inzamelpunt van plastic doppen. De tweede hond heeft de KNGF sinds kort van onze doppen opgeleid !

 

Iedereen heeft ze thuis; plastic doppen en deksels van bijvoorbeeld frisdrankflessen of pindakaaspotten. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! Die doppen zijn namelijk geld waard. Zo ontlast u het milieu én steunt u KNGF Geleidehonden. De opbrengst gaat namelijk naar de opleiding van deze honden.

Welke doppen?

U kunt allerlei plastic doppen voor ons sparen: van mineraalwater- en frisdrankflessen tot doppen van fruitsappakken en sportdrankje. Of denk aan doppen van slagroombussen, doseerdopjes van wasmiddel, wasbolletjes en deksels van potten pindakaas of chocopasta. Ook doppen van shampoo, zepen en deodorant mogen ingeleverd worden.

 

Levert u de doppen alstublieft schoon en droog in, want we slaan ze op bij inzamelpunten en daar blijven ze geruime tijd liggen. Meer info: www.geleidehond.nl/doppen

 

Oktober 2016

Deelbonkast in 't Warnshuus!

 

Wat is de Deelbon?

De Deelbon is een papieren kaartje dat het delen van diensten tussen mensen en binnen groepen makkelijker en leuker maakt. In een winkel, op een event, of binnen een willekeurige community. Mensen raken volgens ons pas echt verbonden als de een de ander iets te bieden heeft.

Hoe werkt de Deelbon?

  • Zoek een van de tientallen DeelbonPlekken op of vind ons op een event en pak een Deelbon. Vul in wat jij eenmalig wilt delen vanuit jouw overvloed. Bijvoorbeeld wat jij met of voor iemand wilt doen.
  • Voeg jouw deelbon toe aan ‘de grote stapel’ op een van de DeelbonPlekken.
  • Iemand vindt jouw deelbon en neemt contact met je op om wat jij wilt delen van jou te krijgen.
  • Pak lekker een bon voor jezelf. Ook als je geen bon invult.
  • Zonder te ruilen, zonder geld, zonder gedoe.

 

Waarom?

Omdat je gelukkig wordt van geven. Omdat je genoeg hebt. Omdat je nieuwe mensen wilt leren kennen. Omdat je je wilt verbinden binnen je groep. Omdat je het leuk vindt om zomaar iets te krijgen. Omdat je soms hulp nodig hebt van een ander. Omdat je houdt van onverwachte ontmoetingen. Omdat je iets nieuws wilt uitproberen. Omdat….

De Deelbon is een initiatief van Juul Martin en de Deelwinkel en draagt bij aan een delende samenleving. Ontwerp door Katja Janssen, KJ Vormgeving.

 

4 oktober 2016

’T WARNSHUUS ONTVANGT € 6.000,- VAN HET ORANJE FONDS

’t Warnshuus krijgt een bijdrage van € 6.000,- van het Oranje Fonds. Met dit geld gaat ’t Warnshuus de ontmoetingsruimte herinrichten. Deze plek gaat een gezellige ruimte worden waar een ieder kan zitten om iets te drinken of bij te praten met bekenden.

Het huidige praktische meubilair zal vervangen worden voor meubels die meer passen bij een huiskamersfeer. Er zullen meerdere zitjes gecreëerd worden waar je in een klein gezelschap kunt bijpraten of kunt genieten van een lekkere kop koffie met gebak.

Voor grotere groepen zal er een tafel komen waar zij tussen de activiteiten door pauze kunnen houden. Daarnaast zullen ook de verlichting en de aankleding van de bar aangepakt gaan worden. En als laatste willen we in deze ruimte ook een plek bieden voor diegene die in ’t Warnshuus een plek zoeken om rustig te kunnen werken. Kortom; een gezellige en multifunctionele ruimte, daar gaat ’t Warnshuus voor!

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruin 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar voor het Oranje Fonds.

 

Voorjaar 2016

Weggeefkast van GLD helpt in 't Warnshuus!

In heel Gelderland staan op dit moment 70 weggeefkasten. De weggeefkast is een initiatief van Gelderland helpt en is bedoelt om mensen bij elkaar te brengen.
Het idee achter de weggeefkast is dat mensen er voorwerpen in kunnen zetten, waar iemand anders blij van wordt.
Bent u uit gepuzzeld? Passen uw boeken niet meer op de plank? Of zoekt u een nieuwe bestemming voor uw bijzondere verzameling ? Plaats het dan in één van de kasten!

In de weggeefkast gelden de volgende regels:

Alle spullen zijn welkom, zolang ze in de weggeefkast passen. Er mogen dus geen artikelen voor/naast/op de kast geplaatst worden

  • Het voorwerp moet nog in goede staat zijn
  • Voedingsmiddelen zijn niet toegestaan
  • Ziet u iets moois, maar heeft u zelf geen voorwerp bij u? Alleen iets meenemen mag ook!
  • Voor uw eigen veiligheid en die van anderen, ga niet aan de kast hangen
  • In de kast liggen kaartjes, hierop kunt u een boodschap achter laten voor de volgende eigenaar

Meer info: link