11
feb

Expositie: Claudine de la Court

Loop gerust naar binnen om te komen kijken!Expositie: Claudine de la Court


Nieuwe expositie van 4 januari tot en met eind februari.

Ik ben Claudine de la Court en Ik woon en werk in mijn huis aan De Nutteler.

In de maanden januari en februari 2019 hangen mijn schilderijen in het Warnshuus in Warnsveld. Hier heb ik ruimte genoeg om veel van mijn werk op te hangen en het zo aan anderen te laten zien.

Schilderen is belangrijk voor mij. Ik begin mijn dag vaak met een paar uur in mijn atelier. Heerlijk om mijn hoofd leeg te maken via de kwast op het doek!

Ik maak twee soorten schilderijen. Het liefst maak ik op grote doeken vrij werk, maar ik schilder ook in opdracht. De laatste tijd vooral portretten.

Mijn vrije schilderijen beginnen vaak met willekeurig opgebrachte kleurvlakken. Dan draai ik een doek net zolang tot ik er een vorm in herken die ik ga uitwerken. Uit de ene vorm ontstaat dan een volgende. Maar acrylverf heeft als voordeel dat je er overheen kunt schilderen. Dus als een vorm me niet bevalt maak ik er iets anders van. Zo’n schilderij groeit al schilderende. Vaak haal ik ook weer gedeelten weg om een betere compositie te bereiken. Of breng ik door de licht/donker contrasten sterker te maken meer spanning in het werk.

Ik maak ook schilderijen vanaf een of meer foto’s of schetsen. Als ik een bestaande afbeelding gebruik, bijvoorbeeld een foto voor een portret, werk ik systematischer. Dan geef ik het doek kleuren die ik als basis kan gebruiken voor de voorstelling. Ik kijk waar het licht vandaan moet komen en breng daar lichte vlakken aan. De schaduwen bereid ik voor met donkere kleuren. Daar overheen schilder ik de voorstelling. Later bekijk ik van een afstand of het licht en donker goed zijn verdeeld over het doek. Dan breng ik kleine veranderingen aan of haal stukken die me niet bevallen weg.

De schilderijen zijn voor een groot deel te koop. Bij de balie ligt een prijslijst.

Maar U kunt me ook bellen of mailen voor meer informatie.

Ik hoop dat ik veel mensen even blij kan maken met mijn werk! De expositie in ’t Warnshuus is vanaf 4 januari tot en met eind februari te zien tijdens de reguliere openingstijden.

Claudine.

ccourt1956@gmail.com

meer uit agenda
Expositie: Claudine de la Court