Home  /  Agenda  /  Agenda  /  Tai Chi
20
dec

Tai Chi

Zachte mind-body training voor ontspanning en kracht


Tai Chi

Donderdagavond 19.00 - 20.00 uur en van 20.00 - 21.00 uur
 

De zachte mind-body training voor ontspanning en kracht.

Tai Chi traint op een zachte manier het lichaam. De Tai Chi vorm is een reeks houdingen die langzaam worden uitgevoerd. in ons lichaam loopt een stelsel van meridianen waar de energie –chi- doorheen stroomt. De oefeningen zorgen er voor dat de energie gelijkmatig word verdeeld over ons lichaam waardoor je je vitaler voelt en meer rust ervaart. Het heeft een zeer positieve werking op de gezondheid.

Tai Chi werd ontwikkeld door monniken toen zij ontdekten dat het lichaam bij veel mediteren werd verzwakt. Ze bewonderden de strijd tussen een slang en een kraanvogel die de aanvallen van het kruipende maar bliksemsnelle roofdier listig en zelfs gracieus ontweek. Dit bracht hen op het idee een sport te ontwikkelen die leek op deze sierlijke en dierlijke strijd.

Over Jan Niraf:

Mijn opleiding Tai Chi volgde ik bij verschillende Chinese leraren. Daarnaast volgde ik een opleiding Chinese geneeskunde met massage en acupunctuur. Ik heb me verschillende stijlen eigen gemaakt zoals: yang stijl, wu stijl, bidsprinkhaan stijl, white crane, en nog vele andere. Een paar jaar terug heb ik een reis gemaakt door China. Om zes uur in de ochtend stond ik samen met Chinese groepen tai chi te doen in Peoples park in Chengdu.

 

Donderdagavond van 19.00 - 20.00 en van 20.00 - 21.00 uur en gaat m.u.v. vakanties het hele jaar door.
Kosten €25,00 per maand.

U kunt zich het hele jaar door aanmelden bij de infobalie van 't Warnshuus of via telefoonnummer: (0575) 52 27 96 of via coordinator@warnshuus.nl

meer uit agenda
Tai Chi