23
dec

Charles Dickens kerstverhaal

Thea Rijsewijk & Gerbrand Dijkstra

aanvangstijd: 15:30 uur


Charles Dickens - A Christmas Carol in pose

Het beroemde kerstverhaal van Charles Dickens door het Muzikaal Verteltheater

Actrice Thea Rijsewijk & violist Gerbrand Dijkstra

Zondag 23 december 2018 met Kerst-Sing-Along
Aanvang: 15.30 uur

 

Marley was dood', zo begint het beroemde kerstverhaal van Charles Dickens. Als zijn vroegere compagnon, de gierigaard Scrooge, op kerstavond alleen thuis zit, komt de geest van Marley door de muur zijn kamer binnen. Om zijn middel draagt hij zware ketenen, gemaakt van geldkisten, hangsloten en zware beurzen. Sinds zijn dood, precies zeven jaar geleden, is hij gedoemd daarmee rond te zeulen. Scrooge staat hetzelfde lot te wachten, tenzij hij zijn leven betert. ‘Je zult bezocht worden door drie geesten!’, kondigt Marley aan.

Thea Rijsewijk brengt onder de naam Het Muzikaal VertelTheater vertellingen die gebaseerd zijn op literaire verhalen. Zij bewerkt een literaire tekst zo dat er een boeiende vertelling uit komt, terwijl de schoonheid van de taal en het karakter van het verhaal behouden blijven. Als actrice vertelt zij het verhaal op zo'n manier dat alle karakters voor de toeschouwer gaan leven.

De muziek wordt gespeeld door violist Gerbrand Dijkstra. Met zijn vioolmuziek weet deze muzikant een bepaalde sfeer op te roepen dat uitstekend bij het Dickens kerstverhaal past. Na de voorstelling is er o.l.v. Gerbrand Dijkstra een Kerst-Sing-Along met bekende Kerstliederen

De voorstelling is in’ t Warnshuus op zondag 23 december aanvang 15.30 uur.

Entree € 7,50 incl. kopje koffie of thee.

 

Voor meer informatie kunt u bellen met 't Warnshuus 0575-522796 of e-mailen coordinator@warnshuus.nl

Kaartverkoop aan de balie van 't Warnshuus

 

meer uit agenda
Charles Dickens kerstverhaal