15
nov

Expositie Dolf en Louise Bierhuizen

beelden in hout en keramiek


Dolf Bierhuizen heeft zijn passie voor het beeldhouwen pas op latere leeftijd ontdekt. In 2002 begon hij met beeldhouwen in steen maar de liefde voor hout won het al snel van het steen en hij legde zich toe op houten beelden. Een beeld ontstaat bij hem niet gedurende het beeldhouwproces maar juist ervoor door goed naar het hout te kijken en er in te kruipen.

Het vormen van de beelden door de combinatie van handen, fantasie en creativiteit blijft altijd de grootste uitdaging. Zijn grote voorbeelden zijn Henri Moore met zijn grote liggende beelden en Alberto Giacometti met zijn lange smalle beelden.

Vanaf 2010 heeft hij samen met zijn vrouw Louise achter hun woning op 1600 m2 aan de Haarloseweg 6 in Borculo de Beeldentuin AJ &LW Bier aangelegd.
Hier kunt u op afspraak terecht van april tot oktober om hun creaties van keramiek, steen en hout en natuurlijk ook de tuin te bewonderen.
De beeldentuin is ook voor groepen tot 15 personen te bezichtigen.

Kijk voor meer info www.ajbier.exto.nl

Keramiste Louise Bierhuizen begon met schilderen in haar vroegere woonplaats Rotterdam maar het heeft haar nooit die voldoening geschonken die ze later wel bij het werken met keramiek ondervond.
Na haar eerste experimenten met klei ging ze naar Jozef Kemperman, docent vormgeving om de fijne kneepjes onder de knie te krijgen. Hij bracht haar onder meer de techniek voor ruimte en afmeting bij waardoor ze ook grotere beelden kon maken die in de tuin kunnen staan.

Ze is voortdurend op zoek naar innovatie en uitdagingen en verrassende vormen. Wat haar aantrekt aan abstractie is de spanning die het opwekt met betrekking tot het eindresultaat - je werkt vanuit een ingeving naar iets toe.

Haar werk is zowel figuratief als abstract en wordt afgewerkt met engobes, glazuren, oxides en pigmenten.

Vooral nieuwe ideeën opdoen en nieuwe uitdagingen werkelijkheid laten worden: o.a. het pitfire en rakustoken heeft haar interesse; de mogelijkheden daarmee zijn eindeloos.

meer uit agenda
Expositie Dolf en Louise Bierhuizen