Buurtkoelkast

De hal waar de koelkast staat is van maandag t/m zaterdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

 


Een buurtkoelkast is een openbare koelkast (plus schappen) waarmee mensen eten en drinken door kunnen geven aan buurtgenoten. Iedereen die eten of drinken over heeft, mag het erin plaatsen. En iedereen die wat nodig heeft mag het eruit halen.

De buurtkoelkast zorgt dus voor minder voedselverspilling, en biedt mensen met een kleine beurs de mogelijkheid om geld te besparen én gezond eten te eten. Daarnaast is de koelkast een sociale, verbindende plek voor de wijk.

De buurtkoelkast wordt direct achter de ingang van 't Warnshuus geplaatst, aan de zijde van de Dreiumme naast het Kruidvat. Dit betekent dat de koelkast alleen toegankelijk is als de eerste deur open is, over het algemeen van 9 uur 's ochtends tot 17 uur. De vrijwilligers van 't Warnshuus houden toezicht op de koelkast.

De buurtkoelkast is een initiatief van 't Warnshuus samen met Stadsonderneming Zutphen. Voor vragen kun je terecht bij 't Warnshuus of bij Niek Huijsmans van de Stadsonderneming Zutphen (niek@stadsondernemingzutphen.nl / 06-20247824).