Dubbel expositie in september en oktober: Schilderijen van Cisca Wassman en Hemmechien Knip. Mooie glasobjecten van Lidwien Mol in de vitrines.

Expositie schilderijen Cisca Wasmann – september en oktober 2019

Cisca Wasmann (1953) heeft naast haar werk altijd getekend en geschilderd, zoals ook andere activiteiten in kunstzinnige sfeer. Na haar pensionering heeft ze een vierjarige schilderopleiding gevolgd bij Art Partout in Deventer. Omdat ze in een bosrijke omgeving leeft die iedere dag en elk moment haar waarneming bepaalt, is het landschap haar inspiratiebron. De schilderstijl is vooral realistisch.

Aanvankelijk werkte zij met acrylverf op doek en gaandeweg is ze overgestapt op het schilderen met olieverf op doek en soms op paneel. Cisca zet haar werk op in dunne laagjes over elkaar zodat er een gelaagdheid ontstaat waarin de kleuren elkaar versterken en verdiepen. Samen met de eigenschappen van de olieverf op zich, zorgt deze intensieve manier van werken ervoor dat ze steeds dieper in kan gaan op hetgeen zij waarneemt en er een soort meditatieve ervaring ontstaat. Het vastleggen van een alledaagse werkelijkheid is zo een manier voor haar om door te dringen in het bijzondere en in de schoonheid van de natuur en zich er dieper mee te kunnen verbinden.

De schilderijenen van Cisca Wasmann zijn in de maanden september en oktober te zien in t’ Warnshuus tijdens de reguliere openingstijden