Dubbel expositie in september en oktober: Schilderijen van Cisca Wassman en Hemmechien Knip. Mooie glasobjecten van Lidwien Mol in de vitrines.


Expositie glasobjecten Lidwien Mol – in de vitrines september en oktober 2019

Glas is een inspirerend materiaal. Glas is licht en transparant. Het is altijd in beweging. Spelend met het licht en de omgeving transformeert glas voortdurend van vorm en kleur. Kortom, glas leeft.

Ik werk met ‘warm glas’. Nee, ik ben geen glasblazer. Ik smelt vlak glas, meestal gekleurd glas, in een oven die tot rond de 800’C wordt opgestookt. Deze vlakke panelen kan ik in een tweede stook buigen tot driedimensionale objecten. Ieder mens heeft een verhaal, ieder mens ís een verhaal. Licht, kleur, vorm en verhaal zijn de elementen waaruit mijn glaskunst geboren wordt.

Als de ziele luistert, komen de verhalen. Die verhalen wil ik doorvertellen. Ik maak ‘verhalen in glas’, mijn verhaal, jouw verhaal, ons verhaal. Met mijn glasobjecten markeer ik dus personen, momenten, ruimtes, plekken en/of thema’s.

Op dit moment werk ik aan een grafmonument waarin ik probeer de ‘ziel’ van de overledene te vangen zodat het graf voor de nabestaanden een plaats van dierbare herinnering wordt, de dood voorbij.

Lidwien Mol exposeert in de vitrines van ’t Warnshuus en te zien in de maanden september en oktober tijdens de reguliere openingstijden.

Werk: "Reis van de ziel"