5
okt

Speksteen bewerken

Nieuwe Cursus!

aanvangstijd: 10:00 uur


Docente: Marianne Matthes

 

Op woensdag 5 oktober start de cursus speksteen bewerken, gegeven door de ervaren docente Marianne Matthes. Deze cursus bestaat uit 10 lessen. Speksteen is een zachte steen die makkelijk te bewerken is. Speksteen komt voor in zeer veel kleuren, van wit, roze, geel, groen en bruin tot diepzwart.

 

Speksteen wordt bewerkt met grove vijlen en raspen tot er een vorm ontstaan is waar de maker tevreden over is. Die vorm wordt dan verfijnd door met steeds kleinere vijlen verder te werken. De laatste fase bestaat uit schuren met schuurpapier en daarna polijsten met watervast schuurpapier. Uiteindelijk wordt het beeld met was ingewreven om het een beschermlaag te geven. Zo nodig wordt er een sokkel voor het beeld gezocht.

Speksteen leent zich vooral voor simpele, eenvoudige vormen, zonder teveel details omdat de steen zelf, door kleur en structuur al aandacht vraagt. Voor het bewerken van speksteen is niet veel kracht nodig, wel geduld.

Omdat er in de cursus individueel gewerkt wordt is de cursus geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Er is voldoende gereedschap aanwezig, de cursisten zorgen zelf voor een steen. Docente Marianne Matthes werkt al bijna 25 jaar met speksteen en heeft gedurende 10 jaar een cursus speksteen gegeven in haar vorige woonplaats.

 

Woensdag 5 oktober tot 22 februari

Tijd 10.00 - 12.00 uur

€ 99,- p/p voor 10 lessen, excl. steen, incl. gereedschap en een kopje koffie of thee

Opgave: coordinator@warnshuus.nl of telefoon 0575-52 27 96

meer uit agenda
Speksteen bewerken