Home  /  Agenda  /  Agenda  /  Repair Café
12
mei

Repair Café

Doe mee in het Repair Café in Warnsveld!


Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Wij willen graag met een aantal enthousiaste Warnsvelders en Leestenaren het Repair Café in Warnsveld oprichten!

 

Wat is een Repair Café?

 

Het Repair Café draait om samen repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren.

Bijvoorbeeld aan kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed, etc. Ook is er deskundige hulp aanwezig, zoals een elektricien, een naaister, een timmerman, een fietsenmaker, etc.  Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee naar het Repair Café - in dit geval ’t Warnshuus - en gaan samen aan de slag. Wie niets heeft om te repareren, neemt iets lekkers aan de bar, of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders, of doet inspiratie op aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Hoewel de reparaties in principe kosteloos worden uitgevoerd, wordt een vrijwillige bijdrage voor materialen op prijs gesteld. Er zijn daarnaast altijd kosten verbonden aan het organiseren en uitvoeren van het Repair Café.

 

Waarom een Repair Café?

 

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas is repareren niet meer vanzelfsprekend in onze wegwerpcultuur. Mensen weten vaak niet meer hoe het moet en reparatiekennis verdwijnt snel. Wie deze praktische vaardigheden nog wel bezit kan via het Repair Café haar/zijn waardevolle kennis doorgeven. En… het is nooit te laat om iets te leren!

Daarmee dragen we bij aan een duurzamere samenleving en bovendien scheelt het in de portemonnee. Wie wil dat nou niet?!

 

Doe mee in het Repair Café in Warnsveld!

Wij zijn op zoek naar:

Medeorganisatoren

PR-hulp

Bewoners met verschillende vaardigheden op het gebied van

* kleding/textiel                                                           

* leer                                  

* speelgoed

* lijmen/plakken

* elektrische apparaten

* fijne mechanica

* boekbinden

* fietsen

* meubels/houten voorwerpen

* computers

* planten

Enz.

Gastvrouwen/ heren die voor koffie en thee zorgen, de bezoekers welkom heten en fungeren als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.

Donateuren die ons initiatief een warm hart toedragen en mede mogelijk willen maken.

........ en iedereen die mee wil bouwen aan het Repair Café in Warnsveld coordinator@warnshuus.nl met je  ideeën over je mogelijke bijdrage of andere suggesties.

We nemen dan contact met je op.

 

Bij voldoende participanten en animo zal het evenement een paar keer per jaar plaatsvinden.

We willen proberen het 1e Repair Café in Warnsveld  al in oktober a.s. te organiseren!

 

We hopen dat dit initiatief ook in ons dorp een breed draagvlak heeft en dat we elkaar op 27 maart a.s.  ontmoeten om de organisatie te kunnen starten.

 

Meer over de achtergrond en doelstellingen van het Repair Café lees je op de landelijke

Repair Café-site www.repaircafe.nl.

We krijgen bij het opzetten van dit initiatief ondersteuning van Stichting Repair Café Nederland.

 

Hartelijke groet,

De initiatiefgroep Repair Café in Warnsveld

meer uit agenda
Repair Café