Home  /  Agenda  /  Agenda  /  Computercursus
29
jan

Computercursus

Laagdrempelig; voor beginners

aanvangstijd: 13:15 uur


Docent: Jan Foppen

Deze Beginnerscursus zal bestaatn uit 10 lessen en gaat  door bij voldoende deelname .

Ken je de situatie? Je wilde nooit een computer, maar ineens heb je er toch een. Omdat het zo gemakkelijk is om foto's van kinderen, kleinderen of van wie dan ook in te zien. Of om te kunnen e-mailen of omdat je gewoon moet kunnen internetten. Je wilt tenslotte toch een beetje bij de tijd blijven.

Je kinderen of je kleinkinderen hebben je uitgelegd hoe zo'n ding werkt. Simpel toch!  Alleen.....na hun uitleg snap je er nog minder van dan daarvoor.

Deze cursus is bestemd voor mensen die nog nooit achter een computer hebben gezeten. In tien lessen gaan we kennismaken met de computer. We beginnen met de computer eens te bekijken,  daarna maken we kennis met "de muis" om vervolgens een spelletje te doen op de computer en te gaan tekenen.

Spelenderwijs raak je zo gewend aan de computer. Als je eenmaal wat gewend bent gaan we het internet op en gaan we leren e-mailen.

Cursusinhoud: 1. Kennismaken met de computer; 2. Kennismaken met Windows; 3. Een spelletje spelen (Patience); 4. Een tekening maken (Paint); 5. Bestandsbeheer; 6. Internet; 7. E-mailen , o.a. versture/ontvangen en adresboek.

 

meer informatie over deze activiteit kunt u krijgen aan de balie van het Warnshuus.

meer uit agenda
Computercursus