7
feb

Expositie Bep Labree

stillevens, portretten en dieren


Het scheppend bezig zijn is Bep Labree met de paplepel ingegoten: ook haar ouders waren creatief.
Bep is haar hele leven creatief bezig geweest - er was altijd wel iets om te maken. Na een werkzaam leven als kleuterleidster is ze na haar pensionering intensief gaan tekenen en schilderen. In die drie jaar heeft ze een 3-jarige opleiding fijnschilderen gevolgd en een cursus met faber-castell potloden. Ook het tekenen met grafietpotlood en pastelpotloden heeft ze verder ontwikkeld. Hoewel het fijnschilderen haar voorkeur had, kwam haar fascinatie voor portretten ook aan bod en volgde ze hier lessen in. Studeren, kijken en nog eens kijken, bijvoorbeeld naar levend model en werken in houtskool. Je zou kunnen zeggen dat Bep zich de laatste jaren als in een flow heeft ontwikkeld.

Aan de portretten die hier aan de muren hangen zien we haar betrokkenheid en aandacht voor de persoon die ze tekent. Vaak zijn dat nieuwe Nederlanders die veel hebben meegemaakt. Elke rimpel, elk haartje doet er toe in het werk van Bep.
Ook lezen we eruit dat ze plezier beleeft aan het zo realistisch mogelijk verbeelden van wat ze ziet. Het werk toont een rustige aandacht waaruit voldoening in het maken ervan spreekt. Ze geeft haar tekeningen meestal aan degene die ze mag portretteren.

In deze tentoonstelling zijn naast portretten ook stillevens en dieren opgenomen. Alles gemaakt vanuit eenzelfde grote aandacht en toewijding voor het onderwerp.
De expositie is te zien tot 1 mei, tijdens openingsuren van 't Warnshuus.

Contact met Bep: beplabree@gmail.com of bel 0640436290.

meer uit agenda
Expositie Bep Labree