21
mei

Opening Buurtkoelkast

Hebt u iets over?


Feestelijke opening “buurtkoelkast” in ’t Warnshuus op 21 mei om 15.00 uur


Wellicht dat je al weet wat een buurtkoelkast is. Sinds enkele maanden staat er één in De Hoven, waar veel interesse voor is.
En binnenkort komt er één in Warnsveld, op het winkelcentrum Dreiumme!

Een buurtkoelkast is een openbare koelkast (plus schappen) waarbij inwoners eten en drinken door kunnen geven aan buurtgenoten. Iedereen die eten of drinken over heeft, mag het erin plaatsen. En iedereen die wat nodig heeft mag het eruit halen. Ook zijn er winkeliers en ondernemers die regelmatig de koelkast vullen met producten die niet meer verkocht kunnen worden maar nog prima eetbaar zijn.

De buurtkoelkast zorgt dus voor minder voedselverspilling en biedt mensen met een kleine beurs de mogelijkheid om geld te besparen én gezond te eten. Daarnaast is de koelkast een sociale, verbindende plek voor de wijk. De buurtkoelkast bij ’t Warnshuus willen we graag feestelijk openen, en wel op zaterdag 21 mei vanaf 15:00 uur. De koelkast staat in de hal van ’t Warnshuus aan de kant van ‘t winkelcentrum.
De hal waar de koelkast staat is op werkdagen geopend van 09.00 tot 22.00 uur.

 

Geheel in stijl van het delen van voedsel willen we je vragen om alsjeblieft zelf wat drinken, lekkers en overig eten mee te nemen; zodat we na afloop direct de koelkast goed kunnen vullen met alles wat is over gebleven.

meer uit agenda
Opening Buurtkoelkast