10
okt

Muziekcafť: Gimle

Een zeer gevarieerd muzikaal menu


Zondag 10 oktober: optreden Gimle in het muziekcafé

 

Gimle uit Zutphen speelt akoestische muziek. In 2003 begon de groep met het vertolken van traditionele dansmelodieën uit de Balkanlanden. Inmiddels staan nu ook dansen uit Israël op de speellijst.Het repertoire breidde zich uit naar muziek uit Ierland, Engeland en Schotland.

Jigs en reels, snelle dansen gespeeld op de viool, begeleid met de Ierse trom (de bodhran) samen met de gitaar of de accordeon. En wat te denken van gevoelige airs (korte stukjes vocale of instrumentale muziek met een ‘liedachtig’ karakter)?

Prachtige liederen uit Ierland werden toegevoegd: de droeve ballades over het leed van de Ieren tijdens de hongersnood rondom 1850 . Zo worden Skibbereen en Spancill Hill, maar ook een bekende meezinger als The Wild Rover ten gehore gebracht.

In het programma zijn tevens Klezmermelodieën opgenomen en een Hollandse polka, een enkele Zweedse wals of een Italiaanse tarantella. Kortom, Gimle kan een zeer gevarieerd muzikaal menu aanbieden.

De groep bestaat uit Elbert Slikkerveer (gitaar en slagwerk), Herman van Mal (viool), Lisette Elders (contrabas) en Ed Vervloet (accordeon en gitaar).


De toegang is gratis, consumpties kunnen worden gepind of contant afgerekend.

Een vrije, contante gift na afloop wordt gewaardeerd. Het optreden begint om 14.30 uur. ’t Warnshuus is om 14.00 uur geopend.

meer uit agenda
Muziekcafť: Gimle